GT TRAININGEN ELBURG

10 redenen waarom bootcamp je gelukkiger en gezonder maakt

10 redenen waarom bootcamp je gelukkiger en gezonder maakt

Afbeeldingsresultaat voor happy

Bootcampen is goed voor je! Dat je werkt aan je spieropbouw en met elke work-out je vetverbranding een fijne boost geeft mag inmiddels wel bekend zijn. Maar er zijn ook nog genoeg andere redenen waarom bootcamp je gezonder en gelukkiger maakt die niet pers se direct zichtbaar zijn als je voor de spiegel staat of op de weegschaal klimt. We geven je er tien!

 1. Bootcampen is goed voor je humeur
Heb je een ochtendhumeur? Een middagdonderwolk boven je hoofd of misschien een avondbaalbui? Ga bootcampen! Door te bootcampen worden er in je hersenen diverse goede stofjes aangemaakt, waaronder het gelukshormoon endorfine, die spanning verminderen (zie ook nummer 7) en je blijer en relaxter maken. Grote kans dus dat na een stevige work-out er geen vuiltje meer aan de spreekwoordelijke lucht is.

2. Bootcampen verbetert je geheugen
Bootcampen is van belang voor je hersenen. Bewegen zorgt namelijk voor belangrijke herstelprocessen in de hersenen. Nieuwe hersencellen worden aangemaakt en door te bewegen stimuleer je de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen. Regelmatig bootcampen houdt dus niet alleen je lichamelijke conditie op peil, maar zorgt er ook voor dat je minder geheugen en concentratiestoornissen hebt. 
Onderzoek heeft aangetoond dat door je fysiek in te spannen je hersenen nieuwe cellen aanmaken; en dan met name in de hippocampus, een belangrijk geheugengebied.

3. Bootcampen helpt je spijsvertering een handje
Zorg dat je spijsvertering vlot verloopt door met regelmaat te bootcampen. Door te bewegen stimuleer je alle spieren van het spijsverteringskanaal, waardoor ook afvalstoffen sneller worden afgevoerd door je darmen.

4. Bootcampen geeft je creativiteit een impuls
Als je al een fanatieke bootcamper bent die met regelmaat traint kan dat ervoor zorgen dat je steeds vaker spontaan goede ideeën krijgt. Fysieke inspanning traint namelijk je hersenen om flexibeler te worden in het zoeken van creatieve oplossingen. Maar dat werkt alleen als je lichaam eraan gewend is actief te zijn. Dus ben je een beginnende bootcamper, verwacht dan niet meteen dat je na de training je meest geniale Einstein-waardig idee zo uit je mouw schudt. Op zo’n moment heeft je lijf alle energie namelijk al verbruikt tijdens het sporten.

5. Bootcampen beschermt je botten
Door te bootcampen versterk je niet alleen je spieren, ook je botten worden sterker. En dat is natuurlijk belangrijk voor als je ouder wordt. Naast de aanmaak van Vitamine D door het zonlicht heeft ook het belasten van het lichaam met je eigen gewicht een positief effect op de stevigheid van je botten.

6. Bootcampen vergroot je zelfvertrouwen
Hoe meer je traint hoe sneller je ervaart dat je lichaam steeds sterker wordt. Dat vertaalt zich in weer in zelfvertrouwen, je voelt je beter in je vel. En als je zelfvertrouwen uitstraalt werkt dat weer door op andere vlakken zoals je werk en je sociale leven bijvoorbeeld.

7. Bootcampen verlost je van je stresshormonen
Voel jij je ook altijd een stuk beter als je een lange drukke dag afsluit met een heerlijke training? Dat kan kloppen! Tijdens het bootcampen worden je stresshormonen afgevoerd uit je lichaam en je stressgevoel verminderd. Resultaat: na afloop voel je je een stuk meer ontspannen en lichter dan voor de training. Daarnaast heeft het natuurlijk ook te maken met reden nummer 1.

8. Bootcampen zorgt voor een betere huid
Hoewel je het niet zou denken als je jezelf direct na de training met je rode bezwete hoofd in de spiegel zou bekijken, bootcampen is goed voor je huid. Door intensief te bewegen verbetert je bloedcirculatie met positieve effecten op je huid. Daarnaast functioneert je eigen zweet is als een soort diepreiniger voor je huid. Door te transpireren duwt het vocht als het ware al het opgehoopte vuil en afvalstoffen uit je poriën naar buiten. Na die welverdiende after-training douche ben je niet alleen weer fris, maar heb je jezelf door te zweten ook van binnenuit gereinigd. Win-win dus!

9. Eentje voor de vrouwen: bootcampen kan klachten van pms verminderen
Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat vrouwen die regelmatig sporten, zelden lijden aan stemmingswisselingen en fysieke symptomen van PMS. Dit hangt onder andere samen met reden 1 en 7, de invloed van goede stofjes op je hersenen.

10. Last but not least: Bootcampers leven langer!
Deze laatste reden is meteen ook een hele belangrijke. Je hart is een spier van levensbelang die je door te bootcampen steeds sterker maakt. Een sterker hart kan meer bloed per slag rondpompen. Doordat het getrainde hart zoveel efficiënter werkt, wordt er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gebracht. In principe kan dat je leven met enkele jaren verlengen.

BOEK NU JE GRATIS PROEFLES!!!!